Besökare till olika butiker söker efter vart dom ska gå in

Vad är sökoptimering?

Att optimera sin hemsida för sökmotorer är en kombination av rätt användning av teknik, bra innehåll och trafik/länkar in.

Den som jobbar med sökoptimering har titeln SEO specialist.

Vi på Semurai säljer sökoptimeringstjänster, till den som är i startgropen såväl till den länge aktivt arbetat med sina positioner.

Hur kommer man längst upp i sökresultaten?

För att bli nummer ett på Google måste du följa flera ”best practice” metoder för sökmotoroptimering (SEO). Detta inkluderar att skapa högkvalitativt och unikt innehåll på din webbplats, använda nyckelord i ditt innehåll på ett naturligt och relevant sätt samt få länkar från andra välrenommerade webbplatser till din.

Ditt innehåll måste vara anpassat till din målgrupp och din webbplats måste vara användarvänlig.

Du kan använda Googles sökmotorverktyg, Google Analytics och Google Search Console, för att spåra din webbplats prestanda och göra förbättringar för dina besökare.

Det kräver genomtänkta och konsekventa insatser och tålmodighet för att ranka bra på Google, SEO är något man gör löpande.


Den här sidan är bara precis påbörjad, vi uppdaterar löpande.

Tills vidare, håll till godo med denna artikelserie.
Google Podcast – ”Search of the record” sammanfattad på svenska.


Om författaren

Konrad Persson

Konrad Persson. Teknisk Semurai. Jag har skapat webbplatser sedan 2003 och brinner för öppen källkod. Jag är en av Semurais grundare. Jag jobbar framförallt med sök- och konverteringsoptimering, för inom det ryms så mycket som jag finner intressant. Art direction, copywriting, layout och grafisk form, front-end-utveckling samt produkt- och affärsutveckling.

Alla artiklar jag skrivit på Semurai.se

Mera SEO

Jag går igenom och sammanfattar Googles podcast: ”SOTR – Search of the record” från början till slut i denna artikelserie.

Google Podcast – ”Search of the record” sammanfattad på svenska.

SEO Nyhetsbrev

En till två gånger i månaden delar jag med mig om tips och nyheter inom sökoptimering. Är du intresserad så lämna din e-postadress.

Konrad Persson på Semurai författare av SEO-artiklar.

Skrivet den

under

av