Influencer marketing – så når du din målgrupp på sociala medier

Semurais AI-medarbetare "Akira" tittar ut över berg och grafer som visar på god tillväxt genom influencer marketing.

Vi hjälper ditt företag med influencer marketing, en stark marknadsföringsstrategi oavsett segment. Semurai har styrkan att med precision identifiera rätt partner influencers, skapa ett framgångsrikt marknadsföringssamarbete och verktygen för att mäta resultaten.

Vi har goda relationer på plattformar så som Instagram, Facebook, Tiktok och Linkedin och kan hjälpa dig att välja rätt kanal för ditt brand.

Vad är influencer marketing?

Influencer marketing handlar om att samarbeta med personer som har stort inflytande genom följarskaror på sociala medier för att mot betalning marknadsföra din produkt eller tjänst. Influencers kan vara allt från kändisar till vanliga personer som har byggt upp en stor följarskara genom att dela med sig av sin livsstil, intressen eller expertis inom ett visst område.

Den bittra sanningen är att dina målgrupper troligtvis hellre lyssnar på en utomstående person än ditt bolags kommunikation.

Genom att samarbeta med influencers, kan ditt företag nå ut till en specifik målgrupp på ett mer autentiskt sätt och öka varumärkeskännedomen och försäljningen.

”33% av svenska internetanvändare följer influencers, youtubers eller streamers på nätet.”

Internetstiftelsen – Svenskarna och Internet 2022

Hur använder man influencer marketing som en marknadsföringsstrategi?

För att använda influencer marketing som en marknadsföringsstrategi måste ditt företag först definiera sin målgrupp och välja influencers som har en publik som matchar den.

Med moderna verktyg väljer Semurai ut vilka influencers som är intressanta och utvecklar en samarbetsplan som inkluderar att skapa innehåll om företagets produkt eller tjänst och hur detta ska delas med sin publik på sociala medier.

Det är viktigt att planen är noga genomarbetad och att samarbetet känns autentiskt. Att influencern verkligen gillar produkten eller tjänsten är en viktig faktor för att undvika negativa kommentarer.

Hur kan man mäta effektiviteten av influencer marketing?

Influencer marketing kan vara en mycket effektiv marknadsföringsstrategi om den används på rätt sätt. Precis som allt annat på Semurai gör vi allt extrajobb som rör det vi skapar. Investerar ni som företag i influencer marketing, så bygger vi också upp dedikerade landningssidor som är anpassade för att få hög ROI. När vi mäter och isolerar resultaten i data, skapar vi ett starkt mervärde som också kan användas vidare i er marknadsföring.

Vårt erbjudande

Rätt instruktioner, rätt kontrakt och rätt betalning av influencers.

Vi ser till att skapa rätt målgrupper för er verksamhet, involvera rätt personer, samskapar innehållsplaner och övervakar resultaten. Nyckeln till våran framgång är att vi inte stannar där… vi optimerar kontinuerligt våra samarbeten och kampanjerna med datadrivna beslut. Detta gör vi så vi kan vara säkra på att alla potentiella kunder får höra om just era produkter och tjänster med högsta möjliga trovärdighet!

En röd panda, också Semurais maskot.

Vill du ta din marknadsföring till en dynasti med rikedomar och framgång?

Lämna dina uppgifter så kollar vi närmare på hur du kan öka dina intäkter med datadriven marknadsföring.

E-postadress som är knuten till ditt företag.
Namn
Analys av
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.