Om vi sedan väljer arbeta ihop, tar vi er marknadsföring från djupet med våra gemensamma styrkor. På så sätt hjälper det oss att definiera målgrupperna och ta reda på exakt vad de behöver och vill ha av ut av just din produkt eller tjänst.

Om ni redan har en god förståelse för målgrupperna för dina produkter/tjänster kommer er kundanskaffning att bli mycket effektivare. I stället för att sälja på måfå med ett generellt säljbudskap kan vi skräddarsy budskapet och bättre nå passande potentiella kunder. Vi på Semurai gör en kundsegmentering och ägnar tid åt att gemensamt lära känna era kunder.

Karma håller kunder varma

Goda gärningar, leder till goda resultat – dåliga gärningar som leder till dåliga resultat. Om du ger något av värde till din målgrupp så får du en värdefull kundbas. Du skulle kunna erbjuda:

  • Information som din målgrupp söker
  • Gratis testperioder
  • Rabatterade erbjudanden
  • Tips och guider som din målgrupp vill ha hjälp med
  • Liksom en helg på Yasuragi?

När du erbjuder något gratis lockar det nya kunder till ditt företag. Kanske blir de dina trognaste kunder på lång sikt, eller så blir de bara glada över att ha hittat ett bra erbjudande på din tjänst/produkt och berättar om det för sina vänner. Hur som helst vinner du!

Lär från dina konkurrenter

Eller lär dig från oss. Det är hursomhelst inte fel att ta inspiration från konkurrenterna och marknaden. Att studera konkurrenter kan ge dig inspiration till att hitta nya kunder. Det är också bra för att se hur du kan ”chocka” mottagaren till att sluta skrolla med content som ingen annan gör.